Szatyor legyen veled!- csomagolásmentes bolt

Elképesztő mennyiségű műanyag zacskó, táska kereng a lakásban. Van húsvéti mintás, meg karácsonyos, meg a multiknál szerzett vékony nejlonok tömkelege. Ennek egy részét újra használom, de zömében egy püffedt göngyölegként foglalják a helyet a konyhaszekrényben. Hiába az IKEÁ-s zacskótároló…

noPACKEzért roppant jó hír, hogy lesz egy bolt, ahol nem kapsz zacskót. Dobozt se. A noPack hamarosan nyíló boltjában, hosszú távon hálózatában alapvető élelmiszereket szerezhetsz be csomagolásmentesen: zöldségek, gyümölcsök, magvak, kávé, lekvárok, mézek, péksütemények, kozmetikumok(!) várnak  kiporciózásra. Csak ki kell mérned a szükséges mennyiséget az általad hozott tárolóba, és fizethetsz is. A helyszínen is vásárolhatsz újrahasználható tárolókat. A bolt figyel arra, hogy megbízható forrásokból, adalék- és rovarirtószermentes termékeket forgalmazzon, ezzel is segítve a fenntartható  a gazdálkodást, az etikus fogyasztást.

Alig várom, hogy kis szatyraimmal kipróbálhassam, és a bolthoz tartozó kávézóban igyak egy jó kávét- egyenlőre csak Budaörsön, de remélem, hamarosan több helyen is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.