Ráknyársak

Nem lehet belőle eleget készíteni…

A rák olyan „villantós” fogás.  Tenger hiányában országunkban mindig különlegesnek számít és a nyaralás a jólét képét hívja elő, ugyanakkor ennél kezesebb állattal ritkán van dolgunk a konyhában: nincs hosszú pácolás,  sütés, és még az előkészítést, a pucolást is megspórolhatjuk, ha konyhakészen, de NEM ELŐFŐZVE vesszük meg. Titka abban rejlik, hogy mindig SZOBAHŐMÉRSÉKLETEN sütjük és csak addig, amíg mindkét oldala rózsaszínű  nem lesz.

 

Személyenként 6 db, 16/20-as pucolt királyrákfarok , össz. 36 db.

6 bambusznyárs

1 citrom reszelt héja, leve

1 chili paprika

1 csokor petrezselyem

3 evőkanál olívaolaj

A rákokat érdemes páncélostul venni, mert nem nagy munka megfosztani őket a páncéljuktól, viszont, ha mi pucoljuk, akkor a farok tollát és a péncél utolsó lemezét hagyjuk rajta, mert csinosabb.

A rákfarkakat keverjük össze a citromhéjjal, petrezselyemmel és aprór vágott chilivel és az olivaolajjal.Hagyjuk 15-21 percet állni. Egy vas serpenyőt, vagy grillezőt, de a mezei teflon is megteszi, szárzon melegítsünk fel.

A rákokat hatosával húzzuk a nyársakra és süssük őket mindkét oldalán rózsaszínűre, ami max. 3 perc alatt kész. Sülés közben enyhén locsoljuk meg citromlével. Semmiképp se sózzuk, mert gumis lesz.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.