tengeri cimkéjű bejegyzések

Nyár utolsó lehellete: cukkinis-szardellás pasta

Nagyon könnyű fogás, vacsorának is beillik, de hozzávalók tekintetében a sarki éjjelnappali is megteszi. Utolsó falat nyár-búcsú,és jó kezdet, hogy a szardellafilével, mint izgalmas fűszersóval is megbarátkozzunk…én már  a vadhúsok, egytálétel és durván csokis desszertek felé kacsingatok. 
Hozzávalók
20 dkg hosszú …
Olvasson tovább

Fekete kagyló fűszeres paradicsomban

Olyan edényt keressünk, amibe szemmérték alapján a kagylómennyiség kétszerese elfér, mert kell hely a kagylóknak, hogy kényelmesen ki tudjanak nyílni.
 
 
1 kg friss fekete kagyló, tisztítva
1 fej hagyma
fél fej fokhagyma
1 kis konzerv sűrített paradicsom
3 paradicsom kis kockákra vágva
1 dl vörösbor
friss …
Olvasson tovább

Fekete kagyó fehérborral párolva

Friss kagylót a nagy bevásárló központok hűtőpultjain keressük, legalább tisztitva kapjuk meg, és csak egy kis utólagos ellenőrzés kell, hogy a moszat-szakáll darabok véletlenül se kerüljön az asztalunkra. Könnyű, nyári vacsora, igazi vendégváró, őnnepi fogás.
1kg friss fekete kagyló tisztítva
2 dl …
Olvasson tovább