ringli cimkéjű bejegyzések

Titkos hozzávaló: ajóka, alias szardella szalonképesen

A magyar konyhai rutintól első pillanatra nagyon messze van,  és gyakran keverik össze nagytestvérével,a szardíniával. Pedig a  nálunk nagyobb mennyiségben halat fogyasztó országokban a krékerekre helyezett kapribogyós szardella gyűrűk előételként kísérik a  pezsgős flőtéket.
 A sózott, olajban eltett apró halacskákat …
Olvasson tovább

Nyár utolsó lehellete: cukkinis-szardellás pasta

Nagyon könnyű fogás, vacsorának is beillik, de hozzávalók tekintetében a sarki éjjelnappali is megteszi. Utolsó falat nyár-búcsú,és jó kezdet, hogy a szardellafilével, mint izgalmas fűszersóval is megbarátkozzunk…én már  a vadhúsok, egytálétel és durván csokis desszertek felé kacsingatok. 
Hozzávalók
20 dkg hosszú …
Olvasson tovább