petrezselyem cimkéjű bejegyzések

Bundás cukkini- olajszag nélkül

Imádom a rántott ételeket: a ropogós bunda alatt finom, puhára sült belbecs. Ritkán veszem rá magam, hogy elkészítsem, de lényegesebben gyakrabban kívánom meg. Ennek áthidalása lett a sütőben sült bundás cukkini. Ropog is, puha is, csak 10 perc alatt kész…
Hozzávalók …
Olvasson tovább

Ráknyársak

Nem lehet belőle eleget készíteni…

A rák olyan „villantós” fogás.  Tenger hiányában országunkban mindig különlegesnek számít és a nyaralás a jólét képét hívja elő, ugyanakkor ennél kezesebb állattal ritkán van dolgunk a konyhában: nincs hosszú pácolás,  sütés, és még az előkészítést, …
Olvasson tovább

Kuszkusz-saláta nyárra

Az észak afrikai eredetű, búzadarából készített köret, a kuszkusz az egzotikus ételek világából az elérhetőbb, mindennapi étrendbe került át. Ennek talán egyik oka a globalizáció, a másik pedig a felmelegedés, hiszen a melegedő klímában jobban tudunk azonosulni addig egzotikusnak számító …
Olvasson tovább