előétel cimkéjű bejegyzések

Görög mese: dinnye meg a sajt

Mi lehetne ennél egyszerűbb? Talán első pillanatra szokatlan, de higgyétek el, egy dél amerikai éppúgy kiborul, hogy a paprikát nyersen, vajas kenyérrel esszük, mint amennyire az angolszász rácsodálkozik, hogy  görögdinnye kenyérrel is jó. Egy tudattágító párosítás, és tényleg nagyon finom! …
Olvasson tovább

Fekete kagyló fűszeres paradicsomban

Olyan edényt keressünk, amibe szemmérték alapján a kagylómennyiség kétszerese elfér, mert kell hely a kagylóknak, hogy kényelmesen ki tudjanak nyílni.
 
 
1 kg friss fekete kagyló, tisztítva
1 fej hagyma
fél fej fokhagyma
1 kis konzerv sűrített paradicsom
3 paradicsom kis kockákra vágva
1 dl vörösbor
friss …
Olvasson tovább

Fekete kagyó fehérborral párolva

Friss kagylót a nagy bevásárló központok hűtőpultjain keressük, legalább tisztitva kapjuk meg, és csak egy kis utólagos ellenőrzés kell, hogy a moszat-szakáll darabok véletlenül se kerüljön az asztalunkra. Könnyű, nyári vacsora, igazi vendégváró, őnnepi fogás.
1kg friss fekete kagyló tisztítva
2 dl …
Olvasson tovább

Cukkinis lepény

Mennyiségtól függően lehet könnyű előőtel, vagy vacsora. Nagyon egyszerű, és olyan ‘nyár’ íze van, hogy az hihetetlen. A cukkini nem lesz csoffadt, és a többi zöldség íze is koncentráltabb lesz a forró légkeveréses sütés miatt. Oda a víz, marad az …
Olvasson tovább

Diós cukkini tekercsek

Könnyű, gyors vendégváró falatok alternativát szolgálhatnak a klasszikus krémleves helyett egy menüsorban.
Hozzávalók: cukkini, darált dió, só, bors.
A cukkinit megmosom, két végét levágom, és fél centiméteres lapokra vágom hosszában. A kezemre cseppentek egy kis olíva olajat és a cukkini …
Olvasson tovább

Zöldhullám

Nézem a zöldségest, azt se tudom, mit vegyek, annyi a sok szép, ropogós zöldség és gyümölcs. Bár a rossz nyelvek szerint a magyarként árul eper tuti, hogy nem honi, lévén, hogy még nem érik itthon az eper. Görög dobozos termék, …
Olvasson tovább

Sültpaprika saláta, datolyás sonkacsomagok

Hozzávalók:

4 piros kaliforniai paprika
Oliva olaj
2 gerezd fokhagyma
friss zöldfűszer: rozmaring, kakukkfű ( 1 ág rozmaring, 2 ág kakukkfű)
citrom
10-15 dkg feta sajt, vagy más sós, krémes sajt (bolgár, pl.)

Elkészítés:

A sütőt alsó-felső üzemmódban 220 fokra kapcsoljuk, tepsire rakjuk ( sütőpapírt alá, ha nem …
Olvasson tovább