citrom héja cimkéjű bejegyzések

Bundás cukkini- olajszag nélkül

Imádom a rántott ételeket: a ropogós bunda alatt finom, puhára sült belbecs. Ritkán veszem rá magam, hogy elkészítsem, de lényegesebben gyakrabban kívánom meg. Ennek áthidalása lett a sütőben sült bundás cukkini. Ropog is, puha is, csak 10 perc alatt kész…
Hozzávalók …
Olvasson tovább

Nyár utolsó lehellete: cukkinis-szardellás pasta

Nagyon könnyű fogás, vacsorának is beillik, de hozzávalók tekintetében a sarki éjjelnappali is megteszi. Utolsó falat nyár-búcsú,és jó kezdet, hogy a szardellafilével, mint izgalmas fűszersóval is megbarátkozzunk…én már  a vadhúsok, egytálétel és durván csokis desszertek felé kacsingatok. 
Hozzávalók
20 dkg hosszú …
Olvasson tovább

Ráknyársak

Nem lehet belőle eleget készíteni…

A rák olyan „villantós” fogás.  Tenger hiányában országunkban mindig különlegesnek számít és a nyaralás a jólét képét hívja elő, ugyanakkor ennél kezesebb állattal ritkán van dolgunk a konyhában: nincs hosszú pácolás,  sütés, és még az előkészítést, …
Olvasson tovább