aszalt gyümölcs cimkéjű bejegyzések

Krampampuli

A krampampuli cukorral kevert, fűszerezett pálinka, melyet fogyasztás előtt rövid időre meggyújtanak.

Hozzávalók:

1 l bor
1 l fekete tea
25 dkg kockacukor (64 kocka kb.)
aszalt gyümölcsök
rum vagy pálinka, minél erősebb, annál jobb

Elkészítése:
Az aszalt gyümölcsöket egy hőálló tálba tesszük, a tetejére illesztünk egy …
Olvasson tovább

Édesburgonya leves

Édesburgonya (más néven: kumara, camote, batata, satsuma-imo)
Gyökérzöldség, húsának színe lehet fehér, narancssárga, vörösessárga vagy piros. Színének függvénye a béta karotin tartalma, de említésre méltóan sok C-vitamint is tartalmaz. Ezenkívül magas a fehérjetartalma, aminek összetétele a tojáséhoz hasonló. Délkelet Ázsiában zsenge …
Olvasson tovább