Receptek

Csokis-kókuszos zabkeksz

Finom, gyors, és társaihoz képest igencsak  kalóriaszegény nassolnivaló. Mostanában ez kerül nálunk az iskolás tízórais csomagba, a gyerekekkel is könnyen elkészíthető. 
Hozzávalók:
 10 dkg zabpehelyliszt
5 dkg kókuszreszelék
7 dkg finom zabpehely
12 dkg barnacukor
2 teáskanál kakaópor
15 dkg szobahőmérsékletű vaj
1 csipet (Himaláya) só
10 dkg étcsokoládé
1 mokkáskanál …
Olvasson tovább

Színesen is gurul…

…a kókuszgolyó. Két egyszerű fázis. Mivel semmi romlandót nem tartalmaz, napokkal korábban elkészíthetjük a reszeléket és a masszást is- sőt, utána is a hűtőben sokáig eláll. Nagyon dekoratív, gyerekekkel is ideális elfoglaltság. Sok szeretettel nektek, ezúttal nem adalékanyag-mentesen.
Hozzávalók:
1 konzerv (400 …
Olvasson tovább

Karácsonyi triffle- tiramisu helyett

A tiramisu egyszerűen kiszorította a pohárkrémekeket és a réteges desszereteket. A diplomatapuding és gyümöcsrizs már a múlté. Pedig a réteges deszsertekben az a jó, hogy mutatósak és könnyen elkészíthetőek. Előre is dolgozhatunk, hiszen az utolsó lépésben mindig a hűtőben pihennek …
Olvasson tovább

Bundás cukkini- olajszag nélkül

Imádom a rántott ételeket: a ropogós bunda alatt finom, puhára sült belbecs. Ritkán veszem rá magam, hogy elkészítsem, de lényegesebben gyakrabban kívánom meg. Ennek áthidalása lett a sütőben sült bundás cukkini. Ropog is, puha is, csak 10 perc alatt kész…
Hozzávalók …
Olvasson tovább

Lencse rákkal, kolbásszal

Rájöttem, férjem nem szereti a lencsét. De a gyerekem igen. Ebből lett a kompromisszumos megoldás, kinek a távoli India, kinek pedig a menza (azok  boldog ovis évek)…
Hozzávalók 2 felnőtt + egy gyerek részére:
20 dkg sárgalencse
2 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál …
Olvasson tovább

Tök jó!

Zsályás-sütőtökös hosszú tészta
Egy tökből két ételt. Veszek egy nagy tököt, a gömb részét kimagozom- ebből lesz a leves, és a hosszú hengeres részét pedig ehhez a recepthez használom fel. Az utóbbi rész kisebb helyet foglal a hűtőben mint egy hosszában …
Olvasson tovább

Ostya házilag: pepecs, de “villantós” kiegészítő a fagyizáshoz

sütés után, formázásra készen: a hátsó lap túl vékony és egyenetlen, ez a túlsülés oka

Házilag készült ostya előnye, hogy a tészta hamar megvan és nem kell sok minden hozzá- hátránya, hogy magabiztosság és kézügyesség nem árt, mivel gyorsan kell dolgozni …
Olvasson tovább

FAGYLALT- nem nagy ügy!

A fagyi akkor jó, ha krémes és ízes. Az előzőhöz az kell, hogy a fagyás alatt keletkező jégkristályokat szétzúzzuk, ezért vagy mi keverjük, vagy a fagyigép teszi ezt meg helyettünk. Fagyigépem nincs, és kedvem sem volt sok óránként átkevergetni a …
Olvasson tovább

Zsenge tavasz – Sült paradicsomos tészta

Itt a tavasz!!! Érik a sok szép gyümölcs, zöldség, hivogat a stand….strand? Kezdésnek egy könnyű vacsoraéetel, amihez tényleg semmi nem kell, csak koktélparadicsom és tészta. Remélem, egy fej fokhagymája van otthon mindenkinek. A sütőben sütött paradicsom íze koncentráltabb, nem is …
Olvasson tovább

Kézműves csokitallérok

Az adventi vásárok új sztárja a kézműves csokoládé, ez a látványos csoki lapocska, amit külöböző aszalványokkal, és titkos hozzávalókkal ízesítenek. A finom és mutatós csemeg ideállis ajándék- de ha nem csak minőségi, hanem mennyiségi fogyasztók vagyunk, akkor íme egy házi …
Olvasson tovább