Csokis-kókuszos zabkeksz

Finom, gyors, és társaihoz képest igencsak  kalóriaszegény nassolnivaló. Mostanában ez kerül nálunk az iskolás tízórais csomagba, a gyerekekkel is könnyen elkészíthető. 

csokis_kokuszos zabkeksz2Hozzávalók:

 10 dkg zabpehelyliszt

5 dkg kókuszreszelék

7 dkg finom zabpehely

12 dkg barnacukor

2 teáskanál kakaópor

15 dkg szobahőmérsékletű vaj

1 csipet (Himaláya) só

10 dkg étcsokoládé

1 mokkáskanál szódabikarbóna

1 tojás

 

1.A sütőt előmelegítem 175 fokra. Két tepsibe sütőpapírt rakok.

2.A vajat a cukorral habos-fehérre keverem. Hozzáadom a tojást, folytatom a habosítást.

3.A kimért zabpelyhet, zabpehelylisztet, kókuszreszeléket, kakaóport, szódabikarbónát és a sót  egy tálban összekeverem. Belekeverem az apróra vágott étcsokoládét.

4. A száraz hozzávalókat összekeverem a tojásos-cukros vajkrémmel.

5.A sütőpapírra porciózom őket. Nekem egy 3,5 cm átmérőjű fagyiskanál a mércém, ezzel kb. 35 darab lesz. Ennek hiányában kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat formázhatunk. A tepsiben egyenlő távolságra, diagonálban helyezem el őket, majd egy vizes villa segítségével kissé lenyomom őket, hogy csinos korongok legyenek.

6. A sütőbe  középre rakom 10-12 percre. Akkor kész, ha már el tudjuk mozdítani őket a helyükről. Könnyen megég, figyeljük, ne barnuljon a széle. Gyorsan átlapátolom őket egy rácsra, hogy a nedvesség alul-fölül távozni tudjon, mert így lesz tényleg ropogós.

6 +. (Ráérősen, vagy ünnepien, egy kis olvasztott csokoládéval húzhatunk rá csíkokat)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.