…a kókuszgolyó. Két egyszerű fázis. Mivel semmi romlandót nem tartalmaz, napokkal korábban elkészíthetjük a reszeléket és a masszást is- sőt, utána is a hűtőben sokáig eláll. Nagyon dekoratív, gyerekekkel is ideális elfoglaltság. Sok szeretettel nektek, ezúttal nem adalékanyag-mentesen.
Hozzávalók:
1 konzerv (400 ml) kókusztej
1,5 tábla fehércsoki (135- 150 g)
150 g darált háztartási keksz
fél csomag + 3 evőkanál kókuszreszelék
ételfesték
Elkészítjük a színes kókuszreszeléket. Fél liter vizet felforralunk, levesszük a tűzről, 3 csepp ételfestéket rakunk a vízbe. Elkeverjük, beleöntjük a fél csomag kókuszreszeléket, pár perc után ellenőrizzük a kókusz színét. Ha nem vagyunk megelégedve, akkor sötétíthetünk, még- de csak óvatosan, cseppenként adagoljuk a festéket.
Ha elégedettek vagyunk a színével, egy konyharuhára szedjük, kinyomjuk belőle a festékes vizet majd meleg helyen (pl. radiátoron) egy tányéron szétterítve kiszárítjuk. Ott is hagyhatjuk egy egész éjszakára.
A kókusztejet lábasba töltjük, felforraljuk, majd kb. 15 perc alatt a felére sűrítjük, levesszük a tűzről.
A darabokra tört fehércsokit elkeverjük a kókusztejben, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kekszet. Tányérra szedjük, a hűtőben kb. 2 óra alatt kidermesztjük. (Lehet ezt is egynappal korábban csinálni, semmi romlandót nem tartalmaz, sokáig eláll)
A hideg masszából golyókat formázunk és a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Vélemény, hozzászólás?