Spenótos lepény fürjtojással és kecskesajttal

Piros, fehér,zöld, vacsoraPiros, fehér, zöld: könnyen elkészíthető, de kraftos vacsora, amelynek egyik előnye, hogy a feltétek variálhatók. íme egy kipróbált gourmand változat, ahol a kecskesajtés a fürjtojás  lágyan ellensúlyozza a spenót, paradicsom savasságát.

Hozzávalók:

1 csomag kész, hűtött leveles tészta

1 nagy szem, vagy 5-6 koktélparadicsom

2 evőkanál tejföl

1 kiskanál mustár

5 dkg súlyosan füstös ízű kolozsvári

10 dkg fagyasztott leveles spenót

2 gerezd fokhagyma

10 dkg kecskesajt

5-6 fürjtojás

1 tojás

 

1.Melegítsük elő a sütőt a leveles tészta csomagolásán megadott hőmérsékletre, de 200 fokkal nem tévedhetünk nagyot. Csomagoljuk ki a tésztát és tegyük tepsibe papírostul.

2. A szalonnát vágjuk vékony csikokra, egy serpenyőben közepes lángon kicsit kapassuk meg és tegyük félre. Az edényben maradt zsírt öntsük ki, csak egy kevés maradjon az alján, hogy azon megdinszteljük a spenótot a fokhagymán, kb. 5 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk,és egy szitában lecsepegtetjük a spenótról a felesleges nedvességet.

3. A tésztára óvatosan egy tompa késsel, kb. 1 cm-es keretet karcoljunk, amit kenjünk meg az enyhén felvert tojással. A tészta többi részét, ahova a töltelék kerül, mustáros tejföllel vékonyan kenjük meg.

4. Pakoljunk: foltokban rendezzük el a spenótot, közé a félbevágott koktélparadicsomot vagy a kockára vágottat, kecskesajt- és szalonna morzsákat. A maradék helyre pottyantsunk egy-két fürjtojást.

5. Tegyük a sütőbe kb 12 percre, de nézzük, hogy mikor olvad a sajt és sül meg a tojás, pirul a tészta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.