Fekete kagyó fehérborral párolva

fekete kagyló fehérboros mártásban

Friss kagylót a nagy bevásárló központok hűtőpultjain keressük, legalább tisztitva kapjuk meg, és csak egy kis utólagos ellenőrzés kell, hogy a moszat-szakáll darabok véletlenül se kerüljön az asztalunkra. Könnyű, nyári vacsora, igazi vendégváró, őnnepi fogás.

1kg friss fekete kagyló tisztítva

2 dl fehér bor

másfél fej nagy két fej kicsi fokhagyma meghámozva, aprítva

olivaolaj

igény szerint petrezselyem, friss kenyér

Olyan edényt keressünk, amibe szemmérték alapján a kagylómennyiség kétszerese elfér, mert kell hely a kagylóknak, hogy kényelmesen ki tudjanak nyílni.

Olajon megfuttatjuk a fokhagymát és rátesszük a kagylót, lefedjük, és közepes lángon pároljuk, rázogatva, és kb. 10 perc alatt nyitottra pároljuk.

Megszórhatjuk petrezselyemmel és tálaljuk, de gyorsan….

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.