Fekete kagyló fűszeres paradicsomban

Olyan edényt keressünk, amibe szemmérték alapján a kagylómennyiség kétszerese elfér, mert kell hely a kagylóknak, hogy kényelmesen ki tudjanak nyílni.

 

 

paradicsomi fekete kagyló

1 kg friss fekete kagyló, tisztítva

1 fej hagyma

fél fej fokhagyma

1 kis konzerv sűrített paradicsom

3 paradicsom kis kockákra vágva

1 dl vörösbor

friss kakukkfű és petrezselyem csokorba kötve

 

Az olajon megfuttatjuk a hagymát, majd a fokhagymát, a paradicsomkockákat, hozzáadjuk a paradicsom sűritményt, felöntjük a borral, 1 dl vizzel, beledobjuk a főszereket, és 20 perc alatt összefőzzük, beletesszük a kagylókat, lefedjük, max tiz perc alatt, rázogatva nyitottra főzzük.

Megszórhatjuk petrezselyemmel és gyorsan tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.