Zöldhullám

Nézem a zöldségest, azt se tudom, mit vegyek, annyi a sok szép, ropogós zöldség és gyümölcs. Bár a rossz nyelvek szerint a magyarként árul eper tuti, hogy nem honi, lévén, hogy még nem érik itthon az eper. Görög dobozos termék, amit ládákba öntöttek, hogy a retró-nosztalgiázók aztán otthon boldogan szemezgethessék ki a törődött szemeket. A cukkiniról még semmi ilyet ne hallottam, gyanakodás nélkül pakolom a kosaramba, hogy aztán otthon elkészítsem. A kérdés hogyan, mivel családom állítása szerint nincs semmi íze, és rendszeresen kiszavazzák az esti műsorból. íme, egy verzió, ami tovább jutott.

Diós cukkinis csigák

A sütőt előmelegítem 230 fokra, alsó felső sütéses üzemmódban, a tepsit benne hagyom, az is jó meleg legyen.

A cukkinit megmosom, két végét levágom, és fél centiméteres lapokra vágom hosszában.

A kezemre cseppentek egy kis olíva olajat és a cukkini csíkokat egy más mellé simogatom egy sütőpapírra. Sózom, borsozom, majd darált dióval enyhén megszórom.

Az elmelegített tepsire csúsztatom a sütőpapírostul a cukkinit és 13-15 perc alatt készre sütöm.

Kiveszem a sütőből és még forrón, egy villa segítségével feltekerem, egy fogpiszkálóval megtűzöm. Isteni finom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.