Cukkinis lepény

Mennyiségtól függően lehet könnyű előőtel, vagy vacsora. Nagyon egyszerű, és olyan ‘nyár’ íze van, hogy az hihetetlen. A cukkini nem lesz csoffadt, és a többi zöldség íze is koncentráltabb lesz a forró légkeveréses sütés miatt. Oda a víz, marad az íz és a gazdag vajas tészta! Recept gyanánt csak a hozzávalókkal szolgálhatok. De sütőt azért melegítsd elő 200 fokra légkeveréssel, vagy 220 fokra anélkül.

1 csomag leveles tészta kiterítve, oldalai mentén óvatosan kb. 1,5 cm-re bevágva, a keretet felvert tojással kend meg

2 teáskanál tejföl és ugyanennyi mustár keveréke, hogy a „képet” megalapozzuk, amit:

1 közepes cukkini 4 mm-es lapokban: enyhén sózd be, majd hagyd egy 10 percet állni, majd mosd le és itass le róla minden nedvességet.

1 csomag újhagyma, kb 5-8 centi hosszan, négybe vágva

5-6 szem koktélparadicsom negyedelve

oregánóval mindezt megszórjuk, 15 perc a forró sütőben, és kész!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.