Sültpaprika saláta, datolyás sonkacsomagok

Hozzávalók:

  • 4 piros kaliforniai paprika
  • Oliva olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss zöldfűszer: rozmaring, kakukkfű ( 1 ág rozmaring, 2 ág kakukkfű)
  • citrom
  • 10-15 dkg feta sajt, vagy más sós, krémes sajt (bolgár, pl.)

Elkészítés:

  1. A sütőt alsó-felső üzemmódban 220 fokra kapcsoljuk, tepsire rakjuk ( sütőpapírt alá, ha nem akarunk mosogatni) a félbevágott paprikákat és addig sütjük, amíg a  bőre meg nem feketedik
  2. kivesszük a sütőből és nedves konyharuhával letakarjuk kb. 15 percre, nehogy megégessük magunkat.
  3. a héját lehúzzuk, csíkokra vágjuk, tálra rendezzük
  4. fél citrom héját, levét összekeverjük az apróra vágott fűszerekkel, fokhagymával és egy deci olíva olajjal, rálocsoljuk a paprikára és rámorzsoljuk a  sajtot.

Datolyás sonkacsomagok

  • 12 szem datolya
  • 1 csomag prosciutto di parma
  • krémsajt: boursin, vagy mascarpone, de lehet magyar kimért is, nagyon finom – piacon lehet kapni

A datolyákat félbevágjuk, kimagozzuk, megnézzük, nem kukacos. Ha az (kicsi, fekete morzsák, ld. gyümölcskukac a cseresznyében, szilvában, stb.) kidobjuk-, krémsajttal megkenjük, és hosszában megfelezett sonkacsíkba göngyöljük

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.