Krampampuli

A krampampuli cukorral kevert, fűszerezett pálinka, melyet fogyasztás előtt rövid időre meggyújtanak.

Hozzávalók:

  • 1 l bor
  • 1 l fekete tea
  • 25 dkg kockacukor (64 kocka kb.)
  • aszalt gyümölcsök
  • rum vagy pálinka, minél erősebb, annál jobb

Elkészítése:

Az aszalt gyümölcsöket egy hőálló tálba tesszük, a tetejére illesztünk egy rácsot (Tesco-ban vettem egy ún. lángelosztót) rápakoljuk a cukrot, gazdagon meglocsoljuk rummal, meggyújtjuk. Óvatosan, nehogy a plafon bánja…

Ha leégett a cukor, egy liter teát készítünk, hozzáadjuk a bort, lassan forraljuk, hogy kicsit enyhüljön a bor savassága, ráöntjük a gyümölcsökre, óvatosan megkeverjük, hogy a cukor feloldódjon, dea gyümölcs ne törjön össze.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.