Chocolate con churros

Eredeti spanyol édesség, amit nagyon sok variációban készítenek, alapjául a profiterol receptje szolgál, csak kevesebb tojással. Van tojás nélküli változat is, de  a tojástól szép pufik lesznek.  Kezdők is könnyedén elkészíthetik.

Hozzávalók:

  • 1.25 dl tej
  • 1.25d l víz
  • 125 g vaj
  • 200 gr liszt
  • 4-5 tojás
  1. A vizet, tejet, vajat egy csipet sóval felforraljuk.
  2. egy adagban hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg elválik az edény falától.
  3. a robotgép keverőtáljába tesszük hűlni (ha az nem műanyag), és langyosra hűtjük
  4. egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.
  5. nyomózsákba tesszük a forró olajba kis kukacokat nyomunk, mindkét oldalukat ropogós barnára sütjük.

Csokoládés mártogatós, vagy öntet: 2 rész tejszint felforralunk, és 1 rész étcsokit felolvasztunk benne. Kevergetve, mert az égett csoki egy kulináris büntetés.

Megjegyzés: a Boci, illetve Tibi étcsokik nagyon finomak, de a Metro-ban lehet kapni 2.5 kg cukrászati csoki pasztillát, 55%os kakaótartalommal. Van 70%-os is, de az nagyon keserű a családi konyhához, bár tudom trendi. Ha 70%-os csoki kell, nekem valamihez, inkább veszek egy táblával.

A Cora termékek között kapható nyomzsák, eldobhatós, és erősebb tartása van, mint a többi márkának.

A csoki nagyon sűrűre visszaköt, csak idő kell neki. Gyakorlatilag lehűtve ez az arány (szoba-hőmérsékletű) Nutella keménységű lesz, ha hűtőbe rakod, de akkor már nem önthető. Javaslom, hogy hagyd állni és ideális állagú lesz. A chilipaprika is becsapós: ha áll, csak felerősödik az íze…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.